2010-08-21 del 2

 2010-08-31    20:55:28
Blev ridning ikväll iaf. Mamma orkade och det blev inget regn. Började med en sväng ut i skogen, mest skritt. Jobbade mycket med att ställa Collin åt både höger och vänster. Satt som handen i hansken efter ett tag.
Sen när vi kom hem så travade jag runt på en "gräsplätt" och jobbade lite mera med formen. Var iofs inte så mycket att jobbag med eftersom att allt hade släppt under framridningen i skogen. Han är så duktigt, riktigt manlig i sina flätor också ;)

Får se hur det blir med ridningen imorgon, tänkte hinna träffa pappa innan han åker bort i två veckor. Men då betyder det att jag behöver gå upp senast kl nio om jag ska hinna rida båda hästarna. Ska hinna fixa andra akvariumet imorgon också.

Puss & godnatt

2010-07-31

 2010-08-31    13:43:59
En vecka sen jag bloggade sist, jag har inte ridit sen dess. Men mamma har iaf ridit Benjamin en dag.
Jag var iväg och körde lastbil onsdagkväll - fredag kunde inte rida då. Sen har det ju varit så himla dåligt väder, regnat stup i kvarten. Så jag har helt enkelt inte haft någon lust att rida.

Idag var hovslagarna i stallet, verkade Collin och Pinnen och Benjamin fick ny skor. Få se om det blir någon liten skrittur idag, jag är sån som inte tycker att hästarna ska bli ridna samma dag som de har blivit verkade/skodda. Men som sagt så får vi se, beror på om mamma vill rida eller inte.
Flätade ner Collins man idag, så hoppas att den lägger sig snart så man får bort ponnyruffset.

På onsdag åker pappa till Turkiet i två veckor så då är jag husvakt, får se hur mycket ridande det blir då. Kommer iofs inte vara där borta hela tiden, Rikard kommer ju vara där en del också, men tänkte iaf vara där de dagarna det är dåligt väder för då rider jag ändå inte. 
Enligt SMHI så kan det ev komma någon regnskur ikväll, annars så ska det vara soligt med lite moln en vecka framåt.
Enligt YR.no ska det inte komma något regn ikväll, annars så visar det samma som SMHI. 
Men det märks vilka dagar jag rider eller inte. Ska försöka blogga lite bättre också.

Någon dag ska jag ta tag i lastträningen igen, gick ju ganska bra sist. Tänkte att vi backar in till stalldörren på en gång den här gången, eftersom han gick in då. Så slipper man stå och tjaffsa. När han går in där utan att tveka och inte verkar rädd så är det dags att börja lasta ifrån stallplanen. Hoppas verkligen att allt går fort så man kan börja åka iväg och rida i ridhus nu när hösten kommer med allt regn och rusk.

Ha det så bra, ciao!

2010-08-23

 2010-08-23    23:28:01
Idag blev det dressyr på Collin. Han var lite stel/ringrostig i början med det släppte ganska fort. Men kondisen är ju långt i från topp så han blir trött ganska fort och börjar gå och slå med huvudet. Men han är jätte duktigt den lilla stunden han orkar jobba rätt iaf :)

Efter ridningen blev det lite karaktärsträning. Börjar med att gå över en grön pressening som jag vikit ihop så den är ca  2 dm bred. Han kliver över och tittar lite misstänktsamt. Men han var lugn och snäll, vi vänder för att gå förbi presseningen och gå över från samma håll igen.. Vänder, och pang har jag en häst i ryggen. Någon som blev för trött för o stå på sina egna ben?
Sen traskade vi över den där presseningen flera gånger, vecklade ut den o han reagerade inte alls. La den på honom, ingen reaktion.. Tog fram en blå pressening, ingen reaktion. Han måste ha gjort sånt här förut. Duuktigt häst var han iaf.

In med hästen i stallet, käka lite kraftfoder, ut med hästen i hagen. Hem käka, sen tillbaka till stallet lite senare och lastträna.
Ptja, det gick helt okej idag. Började med att försöka gå på utan några hjälpmedel, lite godis bara. han gick så långt upp att han hade en hov i transporten. Sist ville han knappt ha två hovar på lämmen.
Men där var det stopp, så backade till transporten mot stalldörren. Då gick han in hyffsat fort, två gånger. Sen fick jag truga lite en stund, sen vips så jag han in igen. Men han tycker det är läääskigt. bara o öva o öva.

O så en liten bildbomb :) Mera bilder kommer en annan dag. Har även lite filmer från en hoppning som jag inte lagt upp här.2010-08-22

 2010-08-22    20:51:11
Idag har jag och mamma ridit ut :) Grusvägarna är verkligen mjuka och fina nu när det regnat så mycket.
Svägen vi red avslutas med att vi måste passera en hagen så red några volter och så där i. Märks att vi inte ridit så mycket dressyr på senaste tiden, men han är fortfarande fin.

Imorgon tror jag att jag ska släpa fram en pressening på dagen och ha lite karraktärsövning med Collin, ev Benjamin också. Beror helt o hållet på hur jobbig Collin varit ;) Aldrig jobbat med pressening med Collin så det ska bli spännande.
Ev att vi ska lastträna också, men det blir på kvällen i sånt fall. Har ju inte försökt lasta på ptja, jag vet inte hur länge. Så det ska också bli spännande.
Längtar verkligen efter att få komma iväg och träna.

2010-08-18

 2010-08-18    22:37:58
Idag har jag och mamma ridit ut i 1 timme och 10  min. Collin var pigg och glad :)
Märks att han fått haft lite vila, blir som en helt ny häst efter det.

Jag och emma red ut i måndags tror jag det var.
Sen så var jag ju borta nästan hela förra veckan, så då red emma Collin & Benji en gång :)

2010-08-06

 2010-08-07    00:19:14
Idag red jag och mamma ut i ca 45 min. Collin var pigg och glad :)
Vet inte när jag red sist, bloggade iaf inte den gången. Då red jag och Jossan i hagen. Hoppade lite. Har några filmer men inte orkat ladda över dem än.
Men hästarna har fått vilat ett tag, tror C behövde det för han var lite trött sist.

Imorn, lördag sticker jag till gbg. Blir borta en vecka :)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!