2010-06-29

 2010-06-30    00:43:49
Blev ingen ridning med Sofie idag. Så mamma följde med istället. Började med lite dressyr på Collin och hon red Benjamin. Collin sköter sig väl bra, jag fick känna på världens fjuttigaste bockserie av honom idag. När han blev trött bytte jag häst med mamma. Lite dressyr med Benji och två små skutt. Sen bråkade vi med Pinoccio som gick och beta i samma hage som vi red. Benjamin är en riktig cowboyhäst, vi vallde in Pinnen i sin hage ;-) just nu sitter jag i Kumla helt själv och segar. Har ni tänkt på att snart är det juli? så snart har halva sommaren gått...

2010-06-29

 2010-06-29    16:22:31
Red i söndags, hoppade lite. Jobbade mycket i galopp också, så Collin blev trööött. Men han är ganska duktigt ändå, iaf när det gäller hoppningen.

En liten film på en trött häst finns här!

Igår blev det ingen ridning, men idag ska jag och min kusin rida en liten sväng. Får se hur de går.
Bloggar ikväll o jag orkar.

2010-06-22

 2010-06-22    23:20:12

Tvättdag idag. Fast fick börja med att jag Pinnen som valde att kliva ur hage när jag öppnade grinden för Benjamin.
Trodde jag skulle få gå ända till gamla stallet och hämta honom, för han travade iväg så fint bort förbi stallet. Så slängde mig i bilen och åkte efter, meeen han var snäll och stannade kvar på grusvägen vid vårat stall och käkade gräs. Det tackar jag för!
Sen tvättade jag Benjamin, som var odräglig. Brukar inte ens behöva hålla i honom när jag duschar honom,  men idag for han runt som en vilding. Ren blev han tillslut iaf.
Sen blev det Collins tur, han skötte sig hyffsat bra förutom att han slängde sig mot mig en gång :P mupphäst.

Imorn bitti kommer hovslagaren. Snark!

2010-06-21

 2010-06-21    21:43:23
Jag orkade inte blogga förra gången jag red, var väl i fredags eller lördags vi red. Jag och mamma red iaf ut då. Blev massa galopp. Hästarna skötte sig finfint som vanligt.

Idag blev det hoppning på båda hästarna. Jag började rida Collin och mamma red Benjamin.
Hoppade två språng som låg på 70-80 cm med Collin :D Han var jätte duktigt. Hade mins 10 cm marginal över hindret.
Trött blev han också, känns som kondisen aldrig blir bättre. Nog för att den är det, men ändå :P

Sen hoppade jag lite på Benji. Typ pluttlågt, 40 cm eller så. Men han får inte hoppa högre eftersom han varit lite stel. Men han bjuder så himla fint nuförtiden, jäkligt roligt är det.

2010-06-14

 2010-06-14    17:17:05
Hästarna har haft långledigt. Eller inte riktigt, men minns iaf inte när jag red sist. Har varit så knepigt väder så de har fått gått o tjocka till sig lite. Men är väl nästa en vecka sen idag.
Tog en tur på båda hästarna idag, förs med Benji. Roooligt att matte änltigen red tyckte han. Blev hög växel hela tiden, sen fick han visa sina galoppgener.

Sen var det Collins tur, första uretritten själv på honom. Eller första gången själv överhuvudtaget tror jag, någon måste ju hålla emot sadeln när jag ska kravla mig upp eftersom den är liite för stor. Men märks inte när man rider. Så traskade hem till huset, syrran fick hålla emot, sen bar det av. Han skötte sig kanonbra hela tiden. Inte hans fel att det finns spöken ;)

Känner mig helt dö nu. Borde bättra på kondisen lite, men de tar sig väl med tiden.

Ciao!

2010-06-08

 2010-06-08    20:04:17
Idag har jag och mamma ridit ut. Båda hästarna skötte sig bra som vanligt.
Happ, har inte så mycket mer att säga.

Imorn kväll drar jag till Norge :)

2010-06-07

 2010-06-07    20:50:09
Idag på eftermiddagen blev det uteritt med Calle & Emilia. Duktiga hästar vi har :)
Är så roligt att Benjamin sköter sig nufötiden.

Sen på kvällen följde mamma med tilll stallet, red Collin. Blev lite hoppning idag också. Lika bra att passa på när underlaget är bra och mamma är med.
Collin skötte sig super bra som vanligt.

Går bätte och bättre, även om han skjuter ut bogen i höger varv. Men idag fick vi till flera fina hörnpaseringar. Satt även ner i traven och han fick fint.

Nu blir det mys med Patrik :)

2010-06-06

 2010-06-06    23:01:43
Sveriges nationaldag idag, så grattis Sverige :)

Idag har jag ridit ut med Emilia & Calle. Inte lika mycket mygg idag, men fortfarande massor. Fick trava ifrån dem i solen ett tag ;)
Sen longerade jag Collin, osmart häst de där. Han går hur fint som hellsti höger varv, vänster fattar han ingenting i. Går/travar några steg frammåt, sen tvärstannar han och glor på mig.
Så Madde, vilka komandon har du användt?
Han fick hoppa lite också, typ 40 som högst. Hoppade jätte lugnt och fint idag. Rusade inte som sist.

Sen longerade jag din lille vildhingsten. Han busade på ett par varv. Hoppade lite med honom, fast ena språnget gick inte såå bra. Haha. Patrik hade gått med Collin så han fick varva ner, sen sa jag åt honom att släppa honom. De var alltså i samma hage som jag och Pinnen.
Styr upp Pinnen mot hindret, blir en tvärnit, eftersom Collin var påväg själv i från andra hållet. Hoppglad häst ;)

Imorgon blir det uteritt igen med Benjamin tillsamans med Emilia & Calle igen.
Collin ska nog få dressyra lite, ev att jag drar fram transporten också. Men vet inte, pallar inte sånt tjaffs.

Ciao

2010-06-03&04

 2010-06-04    22:50:06
Igår var det hoppning som gällde med Collin, jobbigt tyckte han. Men han är så duktigt.

Idag var det uteritt med Emma & Emilia. Åkte nästan av Collin. Haha. Var så sjukt mycket med mygg och skit ute, så hästarna var jätte irriterade. Helt plötsligt från ingenstans så sparkar Collin bakut, eller något liknande. Jag hamnar givetvis redigt på sne men lyckas kravla mig upp igen.

Har en så fruktansvärd huvudvärk idag, tror jag drog på mig en liten hjärnskakning igår när jag duknade i hvuudet i en skåplucka xD
Blir ju inte direkt bättre utav att man rider direkt efteråt, sen drar till Örebro och grattar alla studenter, sen Marieberg, och sen rider. Dessutom håller Linda på att tjatar om att jag ska komma dit. Är väl lika bra de så man får tyst på hennes tjat :D
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!