2010-09-29

 2010-09-29    17:04:22
Idag har jag och mamma ridit ut i 1 timme och 45 min. Red hamrerundan. Collin har aldrig gått där men han skötte sig jätte bra. Han blev bara lite rädd när det kom en traktor fullfart runt hörnet.

Ikväll drar jag antagligen till farsan, köra imorn och på fredag.   

2010-09-28

 2010-09-28    22:01:23
Hästarna har fått vilat i tre dagar nu. I fredags red Emma och hennes kompis ut en liten runda på C & B.

Idag red jag och mamma ut. Haha och hon fick fan för av Benjamin att han inte fick busa runt som Collin xD
Galopp på tvären med halvlånga tyglar, tyckte mamma såg ganska så proffsig ut ;)

Collin är fortfarande ganska så stel i vänster, men har släpt en hel del bak i rumpan iaf.
Ganske skulle försöka tömköra imorgon?
Fast tänkte inte planera något, blir aldrig så sen ändå.

Men imorgon förmiddag blir det arbetsförmedlingen iaf, ska skriva på ett beslut om att jag ska få reseersättning. Börjar ju en 2 veckors förberedande utbildning för yrkesförare på måndag :D Ska bli spännande som fan.

2010-09-23

 2010-09-23    21:31:48

Blev en barbacka tur med Benji idag också. Massa galopp :)
Mamma var med och gick med Collin.

2010-09-22

 2010-09-22    22:29:27
Idag blev det en promenad med Collin, back on track på! Gick nog i minst 30 min iaf. Övade lite fram, back och flytta också.
Sen tog jag in Benjamin. Först blev det att tvätta svansen som typ var svart. Vet inte hur han lyckas med det. Sen blev det en tur barbacka ! Har fan inte gjort det sen jag bytte stall tror jag, förstår inte hur jag överlevt. Red jämt barbacka på honom förut. Myys pålle.
Slängde i lite extra havre och peta i högsta växeln på slutet. Han är säker som ett kassaskåp. Förstår inte vad folk menar när de säger att han är ett monster


Tror jag har förtjänat en belöning idag, så ska lägga in en bacardi breezer vattenmelon i frysen, o när den är kall så ska jag ta med den ut och ta en rök.
Lyckades dessutom vända tillbaka lite p å dygnet, vaknade strax före elva idag.  

2010-09-19

 2010-09-21    15:42:13
Idag har jag förhoppningsvis vänt tillbaka dygnet. Är faktiskt lite jobbigt att vakna mellan 12-13 varje dag och vara trött. Men idag ringde klockan 07.50. tjugo minuter senare kravalade jag mig upp. På med lite kläder och smink, sen bar det av mot Kopparberg, till Alex grav. 
Men först blev det ett stopp i Fellingsbro, hos min farbrors grav. Tände ett ljus och tog bort vissna blommor.

Sen bar det av om Kopparberg, hade ingen aning om han var han låg, om hanens låg på kyrkogården där begravningen var och var någonstans i sånt fall.. Träffade iaf på en snäll liten tant, undrar om det var prästen, minns inget sånt från begravningen. Men hon förklara att han låg på nyakyrkogården, sen förklarade hon vägen, och sen ringde hon dit bort till någon gubbe som kom och mötte mig och visade mig var graven låg.
Den syntes på lång väg kan jag lova.
Tände ett ljus, torkade av lite av hans saker som blivit nerstänkta av allt lera från de kraftiga regnet. Stod och tittade på graven i en evighet känndes det som, sen satte jag mig på en bänk några meter ifrån hans grav. Rökte, för det skulle han ha gjort.. Grät..
Nog för att jag hade räknat med att det skulle bli tungt, men näe inte så svårt. Ville inte gå där ifrån.. Men hade en tid att passa så efter en halvtimme gick jag därifrån med sega steg.
Helt sjukt hur man kan sakna någon så mycket.

Jag har ju varit kontakt med en tatuerare, pratat lite om hur jag vill ha den. Trodde jag hade bästämt mig, men sen idag så vette fan. Finns så mycket jag vill ha med. Men Malin har fått ganska så fria händer så får se vad hon ritar. Hoppas den blir klar snart..

Strax efter kl ett kom det en Equiteraput till Collin. Eftersom han har skjutit ut bogen i vänster varv och inte velat ställt sig så bra så kände jag att jag ville att någon skulle känna igenom honom.
Mycket riktigt så kännde hon allt jag hade beskrivit, han var väldigt stel i vänster sida. Så hon masserade, satte fyra nålar i honom och körde med laser. Han tyckte det var lite läskigt, och dessutom så började han antagligen att frysa lite! Klen häst de dära.
Har en tid bokad om lite drygt fyra veckor också.

Equiteraputen heter Alexandra Svennson. Verkligen jätte trevlig tjej. Bra hand med hästar verkar hon ha också. Supernöjd!
http://www.keiron.se/ 

Så nu blir det att ta det lugnt några dagar med Collin. Jag har iofs inte ridit på över en vecka tror jag det är. Minns inte när jag red sist. Men har varit sjuk och sånt skit, tappade rösten några dagar också.
Mamma har iaf longerat några gånger och ridit en gång tror jag.

Men imorn ska han nog vila, ev att jag går en liten sväng. Sen blir det några dagar med skitt i skogen. Massa massage blir det också. Sen så ska jag packa in honom i lite back on track grejor så klart.

Sverigedemokraterna i riksdagen - ja tack!

 2010-09-20    19:41:19

Jag är stolt över att vara svensk och jag stolt över att Sverigedemokraterna är med i riksdagen.

Vet att många tycker att det är helt bedrövligt att de fick så många röster i årets val. Men jag ser det som en ny möjlighet för oss att förbättra Sverige.
Sverige är ett demokratiskt land, vilket jag även tycker att ni icke Sverigedemokrater borde acceptera. Tycker det är så fel att motarbeta Sverigedemokraterna när det är ett parti som en del av svenska folket har röstat på.

Tror alla vet att Lars Ohly vägrade att bli sminkad i samma sminkrum som Jimmie Åkesson. Ohly sa att han vägrar samarbeta med Åkesson, vad är det för samarbeta att bli sminkad i samma rum? De ställer upp i samma val, är inte de också ett samarbete i sånt fall?
Jag tycker det är otroligt barnsligt, vuxna människor liksom..

2010-09-08

 2010-09-08    20:53:43

Blev ingen ridning idag alls. Igår kväll kände jag mig hängig igen. Hade en fruktansvärd huvudvärk, trodde det kom från axlarna, då är det alltid borta dagen efter när jag sovit. Men nej, vaknade och mådde dåligt idag också.
Men imorgon blir det ridning om jag inte mår dåligt. Funderar på att lastträna.

Fick ett meddelande på facebook av Linda att ARS har pay and jump den 23 DEN här månaden. Imorgon är det exakt två veckor tills dess. Med andra ord skulle jag behöva lastträna varje dag. Eller ja de beror ju på hur lastningen går.
Men skulle nog ändå behöva lasta varje dag för först:
ska han gå in flera gånger vid flera träningstillfällen i rad på en gång
sen är det dags att börja åka med honom, bara en liten vända sen hem lasta ut och lasta igen. När det går bra så är det dags att börja åka längre svängar och börja lasta ur på andra ställen.
Tror inte vi klarar det på två veckor, dels för att sist så lastade vi från stalldörren vilket gick kanon. Så det vill jag göra en gång till. Tror inte jag år dit transporten själv, och så lastade vi utan mellanvägg. Jag orkar väl få ut den själv, men får nog inte in den själv.

Men får se, är hilma sugen på och lastträna imorgon, har jag iofs varit idag också. Mamma är hemma imorgon på förmiddagen, kanske ska släpa mig upp då och lastträna?
Hm, ska nog gå och fråga henne nu.

Ni får veta svaret i morgon.

Ska bättre mig och ladda upp fler bilder också.

Ciao

2010-09-07

 2010-09-07    21:27:50
Idag har jag och mamma ridit. Blev lite hoppning för oss båda. Jag hade tänkt att ge mig på lite höjer med Collin. Så jag frågade mamma om det var torrt i ridhagen eller om jag skulle flytta några hinder till ett annat ställe. ( Där jag visste att det var torrt. ) Hon svarade att det var torrt.
Men nääe, när vi väl kom dit ut med hästarna så var det fortfarande för fuktigt för att hoppa högt och svänga i galopp. Så fick bli lite gymnstik hoppning. Hoppade först ett litet kryss, sen två galoppsprång och ett litet rättuppstående. Var absolut max 40 cm högt. Så inte alls några höjer idag alltså.

Sen traglade jag lite med vänstergaloppen, red ett varv på en jätte liten volt sen fattade jag galopp ur volten. Första två gångerna fattade han vänster galopp på en gång, tredje gången och några gånger till blev det höger. Så då bytte jag till höger varv så han skulle få göra rätt. Tror ni inte att han fattar vänster galopp då? Mupphäst :)

Imorgon blir det dressyr för båda hästarna har jag tänkt. Fast brukar ju inte bli som jag planerat. Men men, det märks imorn :)

2009-09-02

 2010-09-02    19:46:13
Blev ingen ridning idag men longerade båda två ist. Tycker Collin är fruktansvärd jobbigt att longera. Höger varver går typ hur bra som hellst, men jävla vänstervaret. Men fick faktiskt en chok idag, började longera åt vänster gick huuuur bra som hellst. Både skritt och trav, sen bytte jag till höger, gick bra där också. Sen byter jag tillbaka till vänster, då bara krånglar han och vänder upp mot mig.
Ska ta tag i longeringen, börja om från början helt enkelt. Eller tror jag skipper att någon leder runt honom, men mamma ska gå och få driva bakom honom iaf.

Sen longera jag lilla Benjamin, han är bäst helt enkelt :*

Tror jag håller på och blir sjuk, eller ja jag blev sjuk idag. Just nu har jag tryck i mig alvedon så nu känns det bra. Bara jag inte blir sämmre. Imorgon väntar pappersjobb här på kontoret i Karlskoga.

Hoppas ni får en trevlig kväll, hejsvejs!

2010-09-01

 2010-09-01    22:09:26

Dagen blev inte riktigt som planerat idag. Men det blir den iofs oftast aldrig när jag planerar så är bara dumt o planera ;) Har inte ridit Collin och åkte aldrig till pappa.
Men fixade iaf ordning andra akvariumet, flyttade över äppelsnäckorna & räkorna dit. Medicinerade fiskarna i det andra karet. 

Red ut en sväng på Benjamin nu på kvällen. Jag förstår inte varför folk ska klaga på honom, bästa hästen ever liksom :)
Idag hade jag faktiskt gramntygeln på, han har ju inte gått ordentlig dressyr på ptja typ hela sommaren egentligen. Jag har väl suttit upp någon enstaka gång efter att mamma eller Josefin ridit honom och format honom lite. Men inga riktigt pass har han gått på länge. Så tyckte det var snällast mot både honom och mig att ha den på. Jag får ju så förbannat ont i axeln när han är stel och går och hänger. Skulle behöva få arselt ur vagnen och köpa mig en back on track t-shirt till mig. 
Benjamin blev fin ganska fort iaf. Räcker oftast att ha gramen en stund i början bara, se hänger den mest där och dinglar.
Tror han tyckte att det var skoooj att det var matte som red så han fick galopper av sig.

Imorgon har jag tänkt att rida båda hästarna iaf, ska ta ut pengar till mamma och sen åka en sväng till granngården. Seen bär det av till Karlskoga. På fredag har jag pappersarbete som väntar, puss på på det!


Ajust ja, jag hade faktiskt med mig kameran till stallet idag, tänkte ta kort på söta Collin som är så manlig i sina flätor. Men när jag gick ut sista gången i hagen för att lämna Benjamin så glömde jag kamera. Orkade inte hämta den för att ta några kort. Imorgon ska jag fläta om några flätor, får se om jag kommer ihåg kameran då.

Hej så länge!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!