Lika fin som skön!

 2015-01-31    21:24:09
Efter att jag hade ridit underbara Nina igår så åkte jag direkt till Collin. Vi red premiären i nya sadeln! 
Stod ett hinder uppställt så vi passade på att hoppa, hela 90cm blev det tillslut! Och det kändes verkligen super bra! Collin tyckte det var jätt roligt så han bockade lite efter hindret ibland ;) 
Så glad att mamma lagt ner pengar på en så himla bra sadel till Collin! 

Jag skulle vilja ha ett par nya stigbyglar, men jag vet inte vilken modell. Vad använder ni och vilken modell tycker ni är bäst? 

Måste ta mig tid och leta reda på en bra pay and jump åt mig och Collin. Han måste vara redo för hans och Lillis tävlingar som snart drar igång! 

Visst är sadeln fin? 
Lika skön som den är fin! 
Ninas pass!

 2015-01-31    20:15:38
Igår red jag både Nina och Collin efter jobbet. Började med ett pass på Nina i ridhuset. Det hade kunnat slutat i kaos! 
Pröva att rida henne på hackamore, Lillis har så klart gjort det flera gånger tidigare. Vi skrittade fram länge och helt plötsligt släpper kedjan som sitter under hakan! Den håller mer eller mindre allt på plats. Kändes som Nina var på väg att resa sig samtidigt som hon ville kasta sig iväg. 
Bettan såg vad som hände och sa "hoppa av!" Nin lugnade ner sig också hoppa av henne och spände fast kedja igen. Sen satt den kvar ordentligt resten av passet. Men det var lite smått obehagligt. 
Lillis tyckte jag skulle göra samma övning som hon gjorde med en häst, alltså hoppa. Eller okej, riktigt hoppryttare kallar det inte för att hoppa. Hinderna var absolut max 50cm höga. 
Jag minns Nina från den gala tiden, nä är hon klippte av flera meter innan och även landade flera meter efter. 
Så jag fegade nästan ur, men beslöt att jag måste åtminstonde pröva 1 gång! 
Så vi travade mot den lilla plankan, Nina snubblade över och rider omkull plankan samtidigt som både Lillis och Bettan börjar asgarva! Åt hästen, inte mig, de sa dem faktist ;) 
Till slut "hoppade" vi plankan och grinden på en liten volt. Det gick jätte bra! Världens bästa Nina! Tur hon har världens bästa Stina "Lillis" Holgersson som ägare! 


Nu närmar det sig!

 2015-01-31    19:49:11
Det börjar kännas i kroppen att jag har en lång arbetsvecka. Nu är det beräkning innan det äntligen är dags för helg, imorn är det bara 6 arbetsdagar innan jag får två dagars ledigt! Då är min 19-dagars arbetsvecka gjord. Efter två dagars vila blir det 12 dagars arbetsvecka. Det är bara att kämpa! Sova kan man göra i graven.. 

Idag, precis som förra helgen, var jag hos Lotta. Min älskade pojkvän följde med idag och hjälpte mig och tur var väl  det för annars hade jag nog fortfarande varit kvar! 

På vägen hem hoppade vi in på hööks, köpte mig ett par nya stallskor på fasters bekostnad. Så snällt av henne! 
Sen lyxade jag till det och handlade 3 fiskar, till akvariumet alltså ;) 
Hade bara en vuxen guppy-hona med massa yngel, så tyckte hon skulle få sällskap av 2 honor och 1 hane :) 

Här är en bild på fina Bönan när vi kom tillbaka till gården efter våran lilla promenad :) 


Bästa sadeln!

 2015-01-30    21:37:50
Har ridit och även hoppat Collin i hans nya sadel idag. Så najs! 
Men nu måste jag sova. Godnatt :) Extas!

 2015-01-29    20:41:00
Vill ni veta en sak!!??? 

Idag har mamma varit och hämtat Collins nya hopp-sadel! 

Blir premiär ridning imorn eller på lördag. 


Ni ska få se bilder på sadeln när den ligger på Collin :) 

När snön kanar längs taket!

 2015-01-28    18:13:08
Idag har Arizona följt med mig och Nicke till jobbet, så hon sov även över här. Roligt för Nicke att ha sällskap :) men jävla vad hon fäller! Så jag ska alldels strax dra fram dammsugarns och kör med den en snabbvända här inne. Arizona är fortfarande kvar här så det blir igen storstädning, ännu! Men får nog lov att bli det när hon gått hem idag, eller imorn! 

Idag har jag trimmat Collin i ridhuset. Hade radion på bott nästan för att Collin inte skulle höra snöraset från ridhustaket. Det fungerade sådär! Eller, så länge det bara "släppte taget" ifrån kanten så fick det bra. Men det var lite värre när det kanade längs med taket! 3dje gången hak blev rädd lite jag av, de två gångerna innan det hängde jag bara lite löst ;) 
Men det var en såndär bra avåkning man hinner knappt märka att man ligger på marken innan man är uppe igen. Å det gjorde inge ont! Skönt de! :) 
På slutet av passet rasade det bara mer och mer så jag valde ayt avsluta betydligt tidigare än planerat. Han var sådär riktigt fin idag, då vill jag nästan sitta i timmar och trimma honom. Men det blev 45 minuter iaf! Å så skrittade vi av ute :) 

Nu måste jag dammsuga! Vissa gör det med stil!

 2015-01-27    20:15:19
Helgen som nyss passerat spenderade jag hos Lotta Björe. Hennes nya stall är så himla fint! 
Vissa bygger nytt och vissa bygger nytt med stil! Jag är verkligen imponerad över stallet och även över ridshuset som blivit färdigt sen jag red i det senast. Eller ja, själva ridhuset och underlaget var så klart färdigt, men nu har toalett, läktare osv också blir klart. Å det är så fint!  

Här är en bild på stallet. 


Jag och Billy var även ute på promenad. Han är Kajsas nya ponny som är efter Niklas, precis som hand syster Törnrosa som också är Kajsas.
Nu har jag ingen bild på Törnrosa i mobilen, men syskonen är väldigt lika! Ska se om jag hittar en bild på henne på datorn annars kan jag ta en ny i helgen om jag kommer ihåg. 
Törnrosa är en C-ponny och henne red jag i somras en gång när jag och Kajsa red ut. Hon kändes betydligt större. Bill är litr större så han blev en D-ponny. Måste fixa bild så ni får se hur lika dem är! 

Visst är han söt? 


Qarin blev lite smått upprörd när hon fick stå inne själv en stund, så fort jag gick in till henne i boxen blev hon lugn och ville mysa. 

Här nedan kommer en bild när jag var på väg hem ifrån Lotta. Det är så vackert ute! Närkontakt med älg under träningspasset!

 2015-01-27    17:38:16
Solen har lyst ute idag och det har verkligen varit så skönt!
När jag åkte hem ifrån jobbet bestämde jag att jag skulle pröva att rida ut på Collin även fast han inte har snösulor och det var nollgradigt ute. 
Men när vi kliver ut från stallet var solen redan borta och det var jätte dimmigt ute. 
Vi hamnade bara 5 minuter ifrån ridskolan på volten som givetvis är täckt med snö. Så där fick han sig ett pass på  drygt 20 min. Med fram och avskrittning som intr innebar djupsnö blev passet närmare 40 min. 
 La in många skritt-pauser idag eftersom det är väldigt tugnt för honom i snön. 
Han skötte sig jätte bra och tyckte det var jätte kul! Jag tyckte desamma, skönt att slippa ridhuset :) 
Snart kommer hovis och då ska han få snösulor. 
På vägen hem genom skogen kom det en älg i fullfart rätt över stigen där jag och Collin red. När den sprang över stigen var den max 20 meter ifrån oss. 
Collin blev rädd och ryggade bakåt några steg, så jag valde att leda honom sista biten. Det var andra gången vi träffat på älg så nära och första gången fick han lite halvt panik. Men när jag gick brevid tyckte han det känndes bättre. 


Bytte träns!

 2015-01-27    12:38:15
Igår bytte jag träns på Collin, han fick Benjamins gamla träns. 
Ska bli rolig att rida honom med det och se hur han fungerar på det. Hoppas han kommer trivas bra i den :)
Igår blev han bara longerad med det och han var lika fin som vanligt. 

Visst passar han bra i tränset? Dock fick jag byta pannband för ponny-pannbandet som tillhör tränset var lite litet ;) 


Inte så mycket..

 2015-01-26    21:10:53
Jag kan inte direkt påstå att bloggandet har legat på prio ett listan den här helgen.. 
Å nu ska jag sova så ni får tyvärr inte veta så mycket mer än så här! 
Ska ge er ordentligt uppdatering imorn ist :)

Fast jag måste visa en lite bild på min fina orkidé jag fick av min älskling igår :) han är bäst! :) 


Rolig dröm

 2015-01-24    07:22:02
Godmorgon :) 
Man vet att man haft en rolig dröm när man vaknar av att man skrattar! 
Vad ska ni göra idag? 
Jag ska strax styra bilen mot Eskilstuna och Lotta Björe :) 


Gårdagens och dagens träning

 2015-01-23    21:32:54
Igår fick Collin hoppa lite lite. Vi började med lite bommar på marken, som blev upphöjda bommar och som sen bygdes om till studs. 
Min personliga tränare vet att jag hatar när det är massa uppövas bommar och studs så därför brukar hon plåga mig med det. 


Men det var en perfekt träning för både mig och Collin. Det är verkligen dags att ladda upp ordentligt inför kommande hopp-säsong. Men hag väntar fortfarande på min nya sadel! Blir seriöst helt tokig. Hur långtid kan det ta att tillverka en sadel egentligen? 
Men men... 

Idag fick Collin en välförtjänt promenad ute i skogen. Vi gick både på plogade vägar och pulsade runt i snön. Snön är ett sånt bra träningsredskap, men man får passa sig för att jobba får hårt i början. Det är väldigt tungt för dem att jobba i snön. 
Jag får rediga pass på jobbet varje dag när hästar ska ut i hagen å både det ena å det andra ute i snön. Och det tycker jag är så härligt! Det är ju bara för underbart!

 2015-01-23    16:41:25
Sådärja! Nu är det minsann fredag. Eller? Imorn går jag in på jobbdag nr 6 av 19 dagar i rad. Sen får jag 2 dagar vila och efter det blir det 12 dagar i rad. Cash is king! Fast efter att ha få se min bästa väns lönespecifikation idag så inser jag att jag valt fel yrke! ;) 
Fast att jobba med hästar är helt underbart fast man inte blir rik på det! 
Här är några bilder ifrån dagen. 


Det är massor med snö och ganska många minusgrader ute. Jag älskart! 

Strax ska jag åka pch hämta mat åt mig och syrran. Sen ska jag till stallet och hitta på något med Collin. Tror han får sig en promenad ute :) 

Kyligt

 2015-01-23    07:53:38
Lite kyligt ute idag :) Torkad leverpastej

 2015-01-22    22:15:09
Pluttarna fick smaka på godiset jag gjort åt Nicke. Supergott med torkad leverpastej tyckte dom! 


Dagen har sprungit iväg i full fart idag. Så ni får en ordentligt uppdatering imorn ist! :) 

Sockersöt!

 2015-01-21    20:35:33
Hallå! Hur söt får man vara egentligen? 
Hade hon varit lite större hade jag mer än gärna stoppat in henne brevid Collin!
Är hon inte helt bedårande? 
Kanske inte absolut bästa bilden med ändå. Så söt!  


Bevisat igen!

 2015-01-21    19:17:06
Ja jag säger då det, att karma funkar är inget nytt :) 


Snö!

 2015-01-21    06:33:40
Godmorgon :) 
Det ska snöa i två dygn nu! 😍 Det här dynet ska vi få upp till 1 decimeter snö. Hoppas det blir ännu mera! Förvändgalopp

 2015-01-20    19:33:14
Jag känner mig faktiskt duktig som äntligen tagit tag i Collins träning på allvar. Idag ville jag verkligen ligga kvar i soffan och mysa med hundarna. Men jag tog tag i mig själv och släpade mig i väg till stallet. Synd att min älskling jobbar, annars så är han jäkligt duktig på att få iväg mig till stallet när jag bara vill vara hemma och klänga på honom. 
Någon annan som inte ville gå till stallet var lilla kossan på bilden nedan ;) 
 Collin går bättre och bättre hela tiden.  Som jag nämt tidigare har vi börjat med att lägga till lite förvändgalopp varje gång, dels för att det är mjukgörande och väldigt stärkande. Vi har ridit förvändgalopp tre träningar i rad nu, och han fixar det bättre och bättre för varje gång! Första gången tyckte han det var bra knasigt att inte få byta galopp när vi bytte varv men mär fixar han det superbra! 
På tal om galoppbyten så ska vi snart lägga till det i tränings-schemat också. Han kan det, men det behöver finslipas lite. 

Jag vet att jag sagt det förr men säger det igen, ge mig mer snö så det går att rida ut! Har ridit/motionerat honom i ridhuset i 2-3 veckor nu. Så jäkla tråkigt! 
Ni som ständigt sitter och harvar i ridhuset med samma häst dag efter dag, hur klarar ni det? 

Nicke är nu supertrött efter att han fick gå upp strax före sju imorse och sen varit i stallet i princip hela dagen ;) Det här är Joppe!

 2015-01-20    17:09:22
Joppe är stallkatt på Lindesbergs ridskola och kan vara den jobbigaste katten jag har träffat. Lotta Björe hade en katt som alltid ville smaka på min mat men han satt mest och tiggde om att bli klappad ist. Men jag trodde inte det fanns en katt som kunde tigga värre. 
Förns jag träffade Joppe! 
Han var helt brutal igår när jag skulle äta frukost. Han skulle absolut sitta på bordet framför mig och slog efter min smörgås, och vet ni vad? Han fick tag i min smörgås! Eller han drog klorna lite genom osten en bit. Så både katten och smörgåsen åkte ut! 
Han är söt men ack så knasig han är! :D Sommaren är på ingång ;)

 2015-01-19    20:08:01
Collin var jätte duktig när jag red idag. Men tyvärr blev han stressad på slutet för det kom in en häst som levde lite rövare emellanåt så så valde jag att avsluta ridpasset ist för att krångla till det. 
Började med en ordentligt framskrittning, redan där var han superfin! Joggas igång och tog lite galopp, avslutade med lite förvändgalopp. 

I veckan ska vi försöka hoppa lite, bara lite låga hinder. Måste sätta fart nu så han är redo att tävla snart :) 

Snart är det sommar igen! ;)


Just för stunden

 2015-01-19    15:25:13
Hej! Hur har ni det? Lite ruggit ute. Snöat i princip hela förmiddagen fast det har inte kommit mycket snö alls ändå. 

Jag sitter i soffan hos mamma och väntar på henne, vi ska till stallet så fort hon kommit hem. 
Ringde henne för en liten stund sen och frågade när hon skulle komma hem för jag tänkte lämna lvar Nicke här. Då frågade hon om jag ville att hon skulle följa med till stallet. Och det får hon så klart!
Fast helst skulle jag vilja sitta kvar i soffan, Abbey och diesel ligger på ens sidan om mig och Nicke på andra sidan med huvudet på mig. Gosvovvar! Ångrar mig!

 2015-01-18    20:44:52
Det är redan söndagskväll, känns som det nyss var torsdag! 
Sitter ihop krupen i soffan med min älskling, men ska nog snart kryp ner i sängen. 
Nu under kvällen fick jag se att det har kommit flera guppyngel i akvariumet. Super skoj! 

Tidigare idag var jag och älsklingen i stallet. Egentligen var jag stall-ledig idag men när vi var påväg till stan frågade Jimmy om vi skulle åka till stallet på en gång. Så det gjorde vi. 
Kuskarna hade haft karraktärsträning så när jag och Collin kom in i ridhuset hade det inte hunnit plockat undan allt ännu. 
Roligaste av allt var att Frida var där! Det var henne jag och Collin tränade för för flera år sedan. Hon är jätte duktig och hennes träningar är super bra! Även jag och Benjamin tränade för henne förut. 
Hur som helst så tyckte Frida att vi skulle gå igenom en presenning som var upphängd. Så det gjorde vi två gånger. Duktiga häst! Sen så kikade vi runt på lite andra saker som var framme i ridhuset. Jag ångrar verkligen att jag inte anmälde mig till träningen idag. 
Men det är tur att det kommer nya träningar :) 

Vet att jag tar alldels för lite bilder nu förtiden. Ska verkligen försöka bättra mig! 
Trimma trimma trimma

 2015-01-17    18:47:22
Känner mig lite duktig som ridit både Nina och Collin idag. 
Trimmade Nina i lite drygt 1 timme tror jag det blev. Vänster varv är lite svårare men gu så läcker hon är! Henne skulle jag kunna sitta i timmar och jobba, speciellt i traven. Finfina häst! 

Collin visade sin söta sida idag. Han har vila två dagar och gått på halvfart sen vilan. Hur som helst så traskade vi in i ridhuset där det var massor med andra hästar (5stycken) så många hästar har det aldrig varför förut när vi ridit under de obokade timmarna. 
Eftersom hon han vilat 2 dagar så var han extra på tårna i början av passet. 
Var en galoppör i ridhuset som galoppera runt i lite ökade galopp bara med sin ryttare ihop kurad som en köttbulle på ryggen. Åh fy vad läskigt tyckte Collin! Jäkla trams tyckte jag, Collins beteende alltså. Så jag satte ihåg honom i trav ganska omgående och började arbeta honom. I galoppen tränade vi lite förvänd galopp, lite jobbigt och konstigt tyckte nog Collin. När vi sen travade av var han super fin. Duktig häst! 
Imorn ska mamma longera honom. 

Jag tycker det är på tiden att det blir vettigt väder ute. Jag vill kunna rida ut! När irritationen är på max!

 2015-01-15    21:32:02
Vill ni veta något störigt? Åkte upp till stallet för att rida nu ikväll, mockade o fixade å så, skulle precis plocka ut hästen på gången när jag fick höra att lektionerna höll på 1 timme längre än vad som stod skriver. Visserligen får man också vara med att rida där inne, men nej tack! Sjukt irriterande! Så han fick vila idag helt enkelt. 
Finns ett x antal andra saker jag känner för att gnälla om också med jag håller tyst för en gång skull. Så istället ska jag strax välta omkull i sängen brevid världens finaste pojlvän. Imorn styrs bilen mot nya äventyr! 
Pessoalonge

 2015-01-14    23:19:33
Collin fick sig ett pass i pessoalongen idag igen, lite väl mycket longering senaste tiden. Men känns ändå som det bästa arbetet just nu. Dels är han väldigt avslappnad och fin i pessoalongen och jag väntar fortfarande på min nya hoppsadel. Är ju inget fan av dressyrsadeln jag har, den funkar ok att rids ut i men inte att trimma i. Och nu är det alldels för halt för att rida ute.. Hoppas att jag åtminstonde ska kunna ta en promenad med collin ute i helgen. 

Så just nu känns longering bäst helt enkelt, iaf när vi har ridhuset för oss själva för då jobbar vi i hela ridhuset. 

Efter tio min framskrittning förhand blev det lite skritt väldigt löst inspänt innan han fick börja jogga lite lätt. 


Hur go kan man vara?

 2015-01-14    13:22:41
Vissa dagar är lite tyngre än andra att ta sig till stallet ;) 
Diesel har total-däckat på mig och jag har inte hjärta att väcka honom och lyfta ner han! 
Så därför ger jag honom -10 min till sen ska jag iväg och motionera Collin. 
Idag red jag 25 min och han var superfin på slutet! 
Idag får han sig ett lättare pass i linan och imorn eller fredag blir det vila. Lite beroende på vad dagarna har att erbjuda ;) Gos på golvet

 2015-01-14    11:23:18
Nicke och Abbey håller koll på matte när jag äter en sen frukost. 
Har pysslat lite med mina blommor och börjat tagit undan julen innan jag hade tid för frukost. Såhär!

 2015-01-13    23:39:11
När jag kom ur duschen idag för en stund sedan hittade jag vovvarna liggandes så här :) såg ut som de hade det riktigt mysigt :) men nu sover båda och det ska jag också göra om en liten stund. 

För övrigt så red kag Collin idag, första gången sen vilan, pigg med skötte sig iaf :)Uppladdning

 2015-01-13    15:34:39
Abbey ligger i mitt knä, Nicke har precis tagit ner sitt huvud ifrån mitt knä och rullat ihop sig tätt intill mig :) 

Bra uppladdning innan det bär av till stallet. Ska rida bort min feber! 
Tror någon har beslutsångest

 2015-01-13    12:43:32
Vilket trist väder det är ute! Eller idag är det helt ok, men är is i princip överallt! 
Ena stunden är det minusgrader och snön vräker ner, sen är det helt plötsligt några plus ute och det regnar. Sen fryser det på, sen blir det plus och så rullar det på. Så ska det tydligen fortsätta några dagar, för att sen övergå i plusgrader och regn. Sen ska det frysa på igen! Vädret borde verkligen ta och bestämma mig vilket väder det skav vara och inte hålla på och skifta hela tiden. 
Varför kan vi inte bara få snö? Jag älskar snö och minusgrader! Men lite snö har vi iaf fått, även om den oftast försvunnit efter någon dag, men jag har tacksam för det lilla vi får. Igår var jag och grannen och släppte hundarna i rastgården, jag sprang runt och lekte i snön med hundarna ;) Skoj!
 
Men att det ska vara is överallt är mindre skoj, jag vill nämligen rida ut! Känns inte ens som det är värt att skritta Collin för hand ute nu när det är blankis. Får hoppas att det smälter bort snart så vi kan ge oss ut i skogen. 
Jag satte igång honom för 1 vecka sen efter hans vila. Började med en promenad sen har han fått gått några lätta longerpass eftersom jag blev sjuk. Igår fick han ett litet hårdare pass i lina så idag ska jag rida honom lite lätt har jag tänkt. Fast känner mest för att tra täcket över huvudet, hatar att vara lite sådär halvhängig. Ena stunden mår jag hur bra som helst, typ iaf, sen är jag hängig igen. Jaja, snart är jag nog frisk! 
 
Så fort jag har publicerat det här inlägget ska jag skicka iväg ett jobbsökan till ett stall. Vorre verkligen najs om jag fick jobbet där! 
 
Nicke och Maggie 2014-01-14
 

Vakthund

 2015-01-13    00:04:45
Nicke har verkligen vuxit till sig och han vaktar matte för fullt! Han ska absolut ligga som ett plåster mot mig, fast helst på mig så klart! <33 av 4

 2015-01-10    14:32:05
Bok nummer tre av 4 i Becca Fitzpatricks spännande serie om änglar och Nefiler är nu också utläst. 
Så fort jag har publicerat det här inlägget så ska jag börja läsa sista boken :) Räddare i nöden

 2015-01-08    11:49:55
Som ni har kunnat läst i min blogg så läser jag väldigt mycket igen. För många dagar sen läste jag en bok som hette fallen ängel, sorgen var stor när den tog slut. 
Men syrran gjorde mig glad igen när hon tog fram tre uppföljare till första boken :DHAHA!

 2015-01-06    20:27:36
Helt klart min humor ;) 
Nu börjar allvaret

 2015-01-06    15:18:14
Nu är det slut på jullovet för Collin. Så idag tog vi en promenad i skogen tillsammans med min älskling och Nicke. 
Collin var väldigt busig ;) 


Nu ska jag sätta mobilen på ljudlös och spendera resten av dagen tätt intill min älskling :) 

Änglar är sexiga och trotsiga

 2015-01-05    17:24:49
Fallen ängel skriven av Becca Fitzpatrick. Den är verkligen super bra! 
Men den slut alldels för fort! ;)Kvällen!

 2015-01-03    23:24:34
Kvällens mys, i ett hus långt ute i skogen. 


Glitter-boken löste jag slut igår, började läsa dem kvällen innan. 
Idag är jag inne på bok 3 av Deckargänget, visserligen lättlästa ungdomsböcker på ca 150 sidor men ändå :) 

Glitter boken!

 2015-01-02    19:39:55
Den sista akten skriven av Mari Jungstedt får mina tankar att glöm bort verkligheten så länge jag håller ögonen i boken. Närhet :)

 2015-01-02    12:44:07
Grabbarna spelar, jag läser och Nicke sover som en stock :) En dröm som ska bli verklighet

 2015-01-01    21:00:40
Det finns en sak jag verkligen skulle vilja göra här i livet. Eller det är snarare en sak jag ska kämpa för att kunna göra!
Jag hoppas att jag en dag ska få en sån bra ekonomi att jag kan hjälpa dem som har det sämre. Tx hemlösa, barn som far illa, föräldrar som har dålig ekonomi. Vill helt enkelt kunna hjälpa till att göra ett bättre vardag. 
Det är verkligen något jag skulle vilja få göra innan min tid är förbi. 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!