Mm vilken dag!

 2015-03-31    20:33:21
Spänningshuvudvärk hela dagen. Mindre rockigt.. 

Jag har iaf motionerat min favorit, Nina, idag ❤️

Stannade kvar och hängde liten efter att jag var klar med Nina. Lillis är bäst! 

Efteråt red jag Collin. Och jag längtar efter Anna! 

Nu ska jag och Nicke sova. Det blir trångt ikväll, han ska tydligen ligga på samma sidans som mig..Lite av dagen!

 2015-03-30    20:55:33Mitt hjärta smälter ❤️

 2015-03-29    10:54:18
Mitt hjärta smälter varje gång jag ser den här hästen.
Double Cero ❤️ Ni har väl inte glömt?

 2015-03-29    07:09:50


Paniken!

 2015-03-27    20:37:10
Skulle plocka fram ett par skor ur garderoben som jag tänkt sälja. Sen där i nån veva kom jag och tänka på ett par andra skor som jag inte hittade. Senast stod dem i hallen på hyllan på nu fanns dem inte där. I ren panik river jag ut allt i min stora garderob, hittar inte skorna! 
Tankarna snurrar, var är skorna? 
Användt dem ett par gånger och dem är så fina! Men spårlöst borta!
Av en slumt tittar jag upp lite på lilla garderoben som står i stora garderoben, gissa vad som står där? Jo mina försvunna skor ;)
Så passade på att städa lite i garderoben ist för att bara trycka in allt. 
Fast jag har för mycket saker, måste gå igenom allt någon dag..

Städade bland annat bort en kartong full med massa bös som stått på byrån i garderoben. Ser mycket bättre ut nu :D


Det bästa av allt

 2015-03-27    18:11:05
Lång men ändå en härlig dag, trots att min bästa vän går mig på nerverna. 

Jag började dagen med att jobba, min underbara älskling följde med! Han är verkligen lite för bra ibland :') 
Efter jobbet åkte vi till lågpris varuhuset mejk, där höll vi båda att få en hjärtinfarkt när vi hörde priset som skulle betalas. Okej, 420kr är inte så jätte mycket, men det var minst 100kr mer än vad jag hade trott. Ändå köpte vi i princip inget onödigt. Jaja tur man fått lön! 

Efter Mejk åkte vi och mötte upp Patrik och följde med honom hem. Käkade pizza och chillade en stund. Lämnade kvar Nicke hos honom. Skönare för honom att få en rolig helg med Patrik än en tråkig jobb-helg med matte. Det är inte ett dugg rockigt att jobba tycker Nicke. 
Han vill hellre sjukskriva sig och vara hemma med 71.000kr i sjuklön, precis som Jimmie Åkessson. 

Men på tal om Patrik, så är det närmare 2 veckor sen vi bestämde att vi skulle ses idag. Han skulle absolut bjuda på grillat, även om det skulle snöa! Jojo, tänker inte gå in på detaljer. Men som ni redan kunnat läsa så slutade det med pizza ;)

Vad ska ni göra i helgen? Rätt energi!

 2015-03-26    19:15:32
Tur att Jennie var i stallet och hjälpte mig imorse. Min kropp är tom på energi! 
Så efter jobbet skulle jag hem och vila, samla energi. Men min fina älskling var tydligen full med energi så vi skulle tydligen åka till Örebro. Men först köpte han tacos så åt vi det till lunch. 
Han lyckades till slut muta mig att vi skulle åka till Örebro.. 
Jag blev tre par skor rikare. Välbehövligt! 
Jag älskar verkligen skopunkten! 

Vi var in en sväng på net o net, handlade bland annat energi drickan på bilden nedan. Den var helt okej och väldigt fin :)

Jag har verkligen haft en super härlig eftermiddag med min älskling :)
Även fast jag är tröttare nu så känna det iaf som att jag blivit påfylld med massor av energi. Är inte det lite väl typiskt?

 2015-03-25    20:50:13
Imorn ska jag äntligen åka och jobba igen. Klättrar på väggarna efter 2 dagar hemma + att jag inte ridit på 1 vecka. 
Skönt iaf att Collin blev vaccinerad och fick tänderna kollade igår av bästa Göran! 

Hoppas jag kan sova i natt, har knappt sovit något senaste två nätterna. Har vaknat jätte många gånger och känt mig pigg. Så himla segt! Värsta är ju att jag knappt varit trött sen på dagen.. 
Varit vaken från klockan 6 både igår och idag. Men idag bestämde jag mig för att ligga kvar i sängen för någon gång skulle jag väl bli trött igen.
07.40 ringer hantverkarna på dörren. Jag släppte in dem sen drog jag och Nicke hem till mamma i stället :p Typiskt att dem skulle komma just idag! Men men. 
Vad har ni gjort idag? 


Blandras-avel

 2015-03-25    10:39:05
Blandrasavel. Varför? Så länge korsningen inte är välbehövlig, tx för att få in nytt blod eller liknande så förstår jag mig inte alls på korsningar. 
American staffordshire terrier korsad med Kaukasisk ovtjarka tx, varför? 
Eller att korsa in så många olika raser att man till slut tappar räkningen, underbett, överbett, felvinklade ben osvosv. 
 
 
Det är ibland ganska spännande och samtidigt otroligt komiskt att prata om avel, speciellt när man försöker förstå hur en del personer tänker när de blandras-avlar.
Ja, jag kan erkänna på en gång att jag inte förstår mig på blandras avel så länge som den inte har ett syfte. Då ska syftet inte vara att få söta valpar, utan det ska tillföra något bra till aveln.. 
Amstaff korsad med kaukasisk ovtjarka tx. 
Visserligen har alla hundraser uppkommit genom att man korsat. Eller det beror väl på hur man tror att jorden kom till ;) 
Men då har det funnits ett syfte med korsningen.
Korsningen jag nämnde ovanför, vad har den för syfte egentligen? 
Det kan jag inte svara på men jag undrar verkligen hur folk tänker. 

Att det kan bli en och en annan tjuvparning visst, men dom som "satsar" på att föda upp blandraser? Varför? 
Känner en som köpte en liten blandras, av en "uppfödare" som håller på med blandraser. Hans hund har grovt underbett, kroppen är oproportionerligt och dessutom går han utåt med tassarna. Typ som Kalle anka. 

Hela det här inlägget är en stor fråga. Varför är folk så lata att de avlar på blandraser? Eller egentligen har jag svaret på min fråga i frågan. De är lata. 
Det är lättare och billigare att avla på en blandras än en renrasig skk-reggad hund. 
Kollapsade och höll på att dö

 2015-03-24    19:25:00
Fy bövulen vad det är tråkigt att vara sjuk. 
När jag ligger ner känner jag mig frisk förut lite öronvärk men när jag är uppe och rör på mig känner jag mig inte så värst frisk längre.. 
Så blir tyvärr hemma imorn också. 
Men på torsdag ska jag jobba iaf, om jag inte blir sämre alltså. Men det borde jag nog inte bli. Köpte värsta braiga hostmedicinen idag. Piller som man sväljer hela. Märkte skillnad redan efter ett piller. Super bra! 

Idag har veterinären varit till Collin. Vaccinerar honom och kollat tänder. Han var lite vass men hade inga sår så han filade lite bara. Collin är dessutom så himla duktig att han inte ens behöver få lugnande. Jätte bra när man kan skippa i att stoppa i hästarna sånt. 
Sist jag såg en häst få lugnande av en veterinär som skulle fixa tänderna så kollapsade hästen och höll på att dö.. Men den klarade sig som tur var!
Men nu är Collins tänder och vaccination fit for fight i ett år till!  Naaajs! 


Abbey ❤️


Kurerar mig ❤️

 2015-03-24    10:57:42


Lasta närmare 1 ton!

 2015-03-23    20:27:37
Blä, imorn ska jag vara hemma ifrån jobbet. Mår inge vidare. Helt skumt är det, det började i fredags. Natten fredag - lördag var hemsk. Hade feber så inihelsike. Låg i sängen hela lördagen, förut att jag följde med Jimmy till Ica och handlade lite Ipren och chips. Framåt kvällen mådde jag mer eller mindre helt bra. Lördag lika så, förut lite huvudvärk på morgonen så mådde jag bra. Jimmy har varit supergullig och tagit hand om Nicke hela helgen, för jag skulle absolut ligga i sängen och vila. 

Vi åkte hem till Arboga på eftermiddagen men innan vi åkte hem åkte vi till Collin. Mockade och fixade maten. När jag går ut för att ta in Collin så står det helt plötsligt en annan häst ute på stallplanen. 
Minns ni ardenner/nordsvensk-korsningen på drygt 800kg jag skrev om för någon vecka sen? 
Hur som helst, jag kände igen honom på en gång! 
Ägaren kom gåendes en bit bort men jag gick fram och fånge hästen på en gång, som glatt kom till mig. 
Han vägrade tydligen att åka hem. Tänker inte gå in på några större detaljer, men två grimskaft och ett träns hade han slitit sönder. + att dem skulle få ta en tripp till doktorn.. 
Givetvis erbjöd jag mig att hjälpa till att lasta och farbrorn blev glad. Jag hämtade min longerlina, kedjan och ett par ordentliga handskar i läder. 
Sen traskade vi iväg mot transporten. 
Och ja, jag hade mer än gärna behållt hästen!! 
Till och med Jimmy som är hästrädd och har noll intresse för hästar fick hjälpa till att lasta. Efter ca 15-20 min, tror jag, så var han inne i transporten. 
Önskar att jag tagit en bild på honom. Han är så himla fin!! 

Jag hoppas att båda ägarna idag mår bra efter omständigheterna! 

På bilden nedan är Cardinal, och hästen igår var betydligt större än så ;) 

Men jag är glad att hästen till slut gav upp och fick åka hem. Även om jag gärna hade haft kvar honom.. 

Men att lasta bångstyrig häst på närmare 1ton var nog lite osmart. En timme senare mådde jag sämre och sämre. 
Mådde verkligen inte bättre imorse.. Hade så gärna haft 1 dag till i sängen med min älskling. Men nej.. Och jag hade inte hjärta att sjukanmäla mig på morgonen.. Så jag for iväg till stallet. 
Men nu har jag fått order om att stanna hemma. Och det tackar jag för! Enda viktiga imorn är att fixa det viktigaste åt Collin och åka till Apoteket. Jag ska ha alvedon, Ipren, hostmedicin och kortisonnäsSpray. 
På onsdag ska jag vara frisk! 
Är livrädd att jag ska bli lika sjuk som jag var förra året.. 
Denise ska iaf motionera Collin onsdag och torsdag! Bääästa! 


Vildhäst!

 2015-03-23    18:38:43
Collin har fått vilat i fyra dagar! Vilket inte alls har varit planerat, men så kan de bli när både jag och mamma är sjuka. 
Idag fick han iaf äntligen springa lite! Logerade honom och oj vad roligt det var! Collin visade sin arabsida, huvud och svans rätt upp och svävade fram! 
"Tyvärr" coolade han ner sig när jag tog fram kameran :p här ser han bara ut som en vild okoncentrerad häst. 
Men roligt hade han och det var huvudsaken! Vad vore vi utan dessa bjässar?

 2015-03-22    18:28:34
Jag är svag för arbetshästar. 700-800kg muskler. En häst som kan bogsera en lastbil. Som genom åren hjälpt till att bygg vårt Sverige. Vad vore vi utan dessa bjässar till hästar?

"Du har nog förälskat dig i fel häst.." Jag minns dom orden som att det vore igår, ändå är det 7 år sedan min ena lärare på gymnasiet sa det. Jag stod med Kajsas huvud i min famn, det fanns inte längre något att göra för henne. Kajsas huvud höll på att ruttna inifrån. Det var flera tänder som behövdes dras ut, och för varje tand som skulle behövas dra ut skulle var tand lämna ett tomrum stort som en apelsin.  
Jag spenderade nästan hela sommarlovet med henne. Jag önskar att det hade funnits något att göra för henne. Men jag vet att den där tidiga morgonen till specialist tandläkaren var hennes sista hopp. Jag är glad att jag fick följa med och själv få höra hennes dom.
Simmare 2008 var både faktiskt med endå alltid en smula sorgsen. 
Men jag vet, att en dag ses vi igen! 

Egentligen skulle det här inlägget inte handla om Kajsa, utan om en annan arbetshäst som jag fick närkontakt med idag. Men det inlägget skriver jag lite senare..

Prioriteringar, vad är rätt och fel?

 2015-03-21    19:00:28
Vissa säger att hinner du inte med allt så är det för att du prioriterar fel, för alla människors dygn är 24 timmar. 
Vissa hinner alltid det dem vill medan vissa inte gör det, och då vill gärna de som alltid hinner allt tala om för de andra att de prioriterar fel och är lata. Vilket jag kan bli riktigt irriterad på! 
Vissa måste tx sova 8 timmar/natt, medan andra behöver 6 timmar. Helt plötsligt är de några som har 2 timmar mer att hinna med att göra saker. 
Jag jobbar förmiddag måndag-fredag, tungt stressigt jobb med hästar. Som ibland kan bli mer än de timmar jag har. När jag kommer hem efter att ha pendlat 50 min enkel resa så har jag min egna häst att ta hand om. Dessutom vill jag hinna rida Nina någon/några gånger varje vecka. Jag skulle även vilja hinna till unghästen i Örebro. Efter jobbet vill jag även gärna hinna äta lunch och kvällsmat. Dessutom vill jag gärna hinna prata med min pojkvän en stund innan han somnar efter sitt ca 10h arbetspass. 
Sen vore det bra om jag hann diska, dammsuga och duscha. Senast 21 vill jag somna så jag får mina 9 timmars sömn. Däremellan vill jag egentligen hinna träffa någon vän ibland. 

Senaste tiden, och en tid framöver så har det varit mycket hästjobb på helgerna. Jobbar ca 7-8/dag inkl ca 1,5 timmes pendling/dag. 

Fördelen är att jag jobbar med hästar, för det är verkligen inte ett dugg jobbigt. Det är inte ens värt att kalla ett jobb. Det får jag höra ofta, och jag blir galen på såna som säger så! 
Att sitta på kontor kan väl tx inte vara jobbigt? Vända på lite papper och knappa på datorn. 
Av någon konstig anledning så tycker jag oftast att det är dem med minst fysiskt arbete är de som gnäller att alla andra inte hinner allt dem vill. Kan det bero på att vissa faktiskt blir fysiskt trötta på sin jobb och andra inte? 

Jag välja att hinna träffa vänner ofta, om jag väljer att plocka bort något av mina prioriteringar oftare. Tx att inte rida Nina eller att inte prata med Jimmy på kvällarna. Visserligen har Jimmy redan blivit "bort prioriterad" ibland, tränar jag för en tränare på kvällen hinner han oftast somna innan jag är hemma och kan prata. Vilket är skit tråkigt! 
Men hästar är något jag vill satsa på, hästar är en livstil och inte bara en hobby för mig.
Det är tråkigt med människor som fortfarande ska ha en negativ åsikt ang hästar. När ska folk dessutom inse att meningen "inte leka med maten" är så gammal och så himla tråkig och uttjatad? Nu är det dessutom vuxna människor jag talar om.

En sak jag funderar över är  folk inte tycker det skönt att "bara vara" ibland? Inte alltid måste ha en massa måste utan bara få vara.
Torsdag eftermiddagar är jag oftast stallfri och dom dagarna spenderar jag med min älskling. Oftast gör vi ingenting och det är himla skönt. 

Min pojkvän och mina djur är dem som betyder mest. När tidsschemat är pressat under en längre period så handlar det givetvis om planering och prioritering. Jag spenderar då hellre alla timmar om dygnet med Jimmy och djuren än med någon/något annat. 
Men så fort jag får en liten större lucka så försöker jag ta igen förlorad tid med andra/annat. Sen givetvis är det lättare att träffa någon som bor 30sekunder ifrån mig än någon som bor 1 timme bort. 

Det känns som att jag kan spinna iväg hur långt som helst på det här. Så jag sätter stopp här och tackar ist världens bästa Emilia att jag är glad att åtminstone hon förstår! ❤️
Texten på bilden nedan anser jag att den inte är rätt. 
Vad har ni för åsikter?Ni vet den där känslan..

 2015-03-21    18:01:35
Hela helgen är det meeting i Grevagården, och min tanke var att jag skulle åka dit. Som publik alltså. Bestämde det för flera veckor sen. 
Men igår hände det jag gått och bävat för. Redan när jag började morgonfodra hästarna kände jag att något inte stämde.
Timmarna sprang iväg och i bilen på väg hem ifrån jobbet kom dendär känslan ikapp mig. Jag började frysa, huvudet kändes tungt och jag kände mig allmänt trött. Jag hoppades på att jag frös för att vädret var ruggigt och att jag var trött pga att jag sovit dåligt på natten. 
Men insåg ganska snabbt att så inte var fallet.  I natt har jag brottas med min feber. Inte blir det bättre när man har en karl som har en jävulsk hosta och dessutom snarkar som en gris pga förkylningen. 
Men lyckades åtminstone sova flera timmar i rad framåt morgonen. 
Har tryckt i mig ett gäng alvedon och Ipren, så nu mår jag faktiskt nästan bra. Lite slö i kroppen bara. Bäst min kropp skyndar sig att bli frisk, för annars lär det inte bli kul att jobba typ 14 dagar i sträck. 
Men jag är rastlös, Jimmy tycker att jag kan ta och springa 10 varv runt huset eller ta och sova. Jag förstår inte vad han menar? Men det måste betyda att jag redan är på bättringsvägen ;) 

Soltajm!

 2015-03-18    13:20:29
Snacka om att det har varit härligt väder senaste tiden :) Får se om de blir snö snart igen som det snackas om. Just nu tar iaf jag, Abbey och Nicke tillvara på solen. Eller speciellt Abbey som ligger och solar :) Hästar, hundar och fika

 2015-03-17    15:41:12
Jag och Nicke har varit på promenad i skogen idag tillsammans med min faster. Så himla underbart! Givetvis laddade vi upp med lite fika innan vi begav oss ut. 
För tillfället ligger jag på soffan hos mamma. Jag har en djävulsk huvudvärk, men tror den kommer ifrån axlarna. Det är iaf värst när jag ör stilla så egentligen borde jag inte ligga här. 
Tror ni lyckan var stor när Jennie och hennes mamma kom med en bit kladdkaka åt mig idag!? Så jävulskt god!


Alldeles strax ska jag äta, sen åka hem till grannen och rasta hennes hund. Efter det blir det full rulle upp till stallet. Jag och Collin ska hoppträna ikväll, i en ponnygrupp. Så himla roligt :D

Hopphästar hela dagen!

 2015-03-16    20:33:44
Idag är första dagen på länge som jag verkligen kännt mig trött framåt eftermiddagen. Det hade varit konstigt om två nätter med minimal sömn inte hade satt sina spår. Extra segt när klockan ringer tididigt båda mornarna. 

Igår var jag hos Lotta hela dagen. 
Kurt kom in i stallet och hälsade på en stund.


Cero visade upp sin allra bästa sida ;) Man kan ju säga som så att jag är glad att jag hade honom i ledträns och långlina. Tur han är för jäkla snygg! 
Han ville inte vara med på bild, antingen skulle vi gosa eller så skulle han äta hur sin kvälls-höpåse. 

Idag på jobbet har vi löshoppat Julle. Han är så himla frän! Laddar upp en film imorgon om jag kommer ihåg. 

Efter jobbet for jag direkt til Nina. Vi tog en promenad i det fina vädret :) 
Världens bästa Nina ❤️

Sen for jag och mamma till stallet, mamma hoppade Collin. 
Jag red i typ 10 min mitt i passet och galopperade honom. Passade på när mamma var tvungen att ta en kisspaus ;) 
Film finns på min Facebook och på min Videofy-kanal, som inte längre länkar filmerna på min blogg av någon konstig anledning. Får be Jimmy kolla på det. Han brukar kunna fixa det mesta :) 

Men nu ska jag sova! Godnatt :) 


Hoppträningen i onsdags

 2015-03-15    10:00:37
I onsdags hopptränare jag och Collin. Jag skulle ha skrivit tidigare om träningen men har inte riktigt orkat. Veckorna gå i ett och när kvällen kommer så prioriterar jag att ta det lugnt och prata med min älskling. 
När det här publicerad är jag hos Lotta, inlägget är skriver kvällen innan det publiceras. 

Denise följde med mig och Collin till Stall Stina Lillje där vi skulle hoppträna för Stina "Lillis" Holgersson. Hon är bäst och jag är så tacksam att jag har henne i mitt liv. Det har jag dessutom talat om för henne flera gånger. 

Jag var jätte nervös när jag skulle börja hoppa. Collin har ju varit så himla tittig igen. 
Jag red som en kratta, i början iaf. Men Collin var sååå duktig! Tror inte ens han stannade på något hinder? 
Förut när vi kom till det absolut sista hindret för dagens träning. SISTA hindret! 
Sista hindret ut ur tre kombinationen. Han tvärnitar, jag flyger av i en ordentlig båge. Mellan landar på hindret och landar sen på andra sidan. 
Collin står kvar på andra sidan och det ser ut som att han undrar vad som hände. 
Det var solen som hände. När han stod mer eller mindre på det ställer han skull hoppa av så hade han solen rätt i ögonen. Klart som tusan man slår på en tvärnit när man blir helt blind! 
Deg lustiga var att några språng innan hade jag sagt att jag skulle flyga av om han stannade. För jag var helt slut och kändes mest som jag satt och fladdrade runt som en vante. 
Vi la ner hindret jätte lågt så jag kunde hoppa på en volt och det gick jätte bra. Sen la Lillis upp hindret igen och jag hoppade hela kombinationen med solen i ryggen. Vilket inte alls var några problem. 
Han var så himla duktig hela träningen och jag är så stolt över honom! 

Jag fick ett redigt blåmärke på höften som svullnade upp ganska rejält ;) 
Lillis sa att det var tur att jag hade skyddsväst annars hade ryggen säkert blivit skrot. 


Nu längtar jag jätte mycket tills nästa hoppträning :)

Lite nostalgi i dag

 2015-03-14    20:37:55

Idag har jag varit ute på en tur med den här fina killen :) Det var alldels för länge sen sist. 
Han är så himla mysig! Och oj vad glad han var när han fick komma ut och busa i skogen. 
Vi red ut tillsammans med mamma och Collin. Vet inte vem som tyckte det var roligast av mamma och Collin egentligen ;) Haha! Collin var iaf laddad och galopperade typ på stället några gånger. Lilla söta plutten! 

Jag och hjärtat har pratat lite "nostalgi" ikväll. Om ca 1 månad är det ett år sen han och jag träffades för aldrig första gången. Min fortfarande hur han stod där på trappen tillsammans med våran gemensamma kompis och såg sådär charmig ut som bara han kan :) 
Jimmy var höjdpunkten på hela kvällen, för oj vad roligt jag hade åt honom redan då ;) 
Efter den kvällen blev jag, Jimmy och en kille till super sjuka! Och då hade jag och Jimmy bara rört varandra en gång och det var när vi hälsade. Vi delade vaken dricka eller cigg eller något. 
Det var då jag blev sådär supersjuk att jag till och med flyttade hem till mamma ett ta för att jag inte ens orkade gå ut med hunden. Fick bihåleinflammation och doktorn gav mig superstark medicin. Så starka att tjejen på Apoteket blev chockad och "varande" mig om att de var väldigt starka. Men det tog flera flera dagar innan jag blev på bättringsvägen.   
Nåja, nu spårade det här inlägget iväg lite mer än som var tanken. Men men! Jag är frisk idag, det är dock inte min älskling ;) 


Sötaste hälsar!

 2015-03-14    11:39:47
Nicke hälsar att det är skönt med en ledig dag ;) Dyyyyr!

 2015-03-11    20:56:36
Tanken var att jag skulle blogga ett ordentligt inlägg nu ikväll om dagens hoppträning. Men nu är jag så himla trött så jag orkar inte! 
Men kan iaf meddela att om någon skulle vilja köpa Collin nu så är han jääävulskt dyr ;) 😍 Så dyr att ingen någonsin skulle ha råd med honom! Bäst!

 2015-03-11    18:59:57
Känner mig så lyckligt lottad! 
Har en underbar familj som hjälper och stöttar mig så mycket. Världens bästa tränare, Stina Holgersson, som helt enkelt bara är bäst! 
Underbara vänner, världens bästa jobb och dessutom har jag världens bästa pojkvän! 
Allt känns så himla bra nu! 

Men min mamma är ändå mest bäst av alla! Stissig

 2015-03-10    17:31:22
Idag har jag försökt mig på att trimma Collin, inte det allra lättaste när det låg bommar på marken, jag höll i ett dressyr spö och det blåser storm ute så det smäller i ridhuset. 
Jag red närmare en timme och var förvånad över att han inte var med rädd när ridhusdörren smällde och den dåna i hela ridhuset. 
Men han var ändå stressad, villet var jäkligt segt. För jag fick inte ut något av passet som jag hade tänkt. I skritten kunde han iaf varva ner någorlunda. 
Tillslut galopperade jag av honom och då blev han lite lugnade. 
Avslutade hela passet med att skritta av honom ordentligt förhand. 
Väl inne i stallet igen fick han duscha :) Så ska upp senare och byta täcke. 
Imorn är det hoppträning! Knakade till i ryggen under träningspasset

 2015-03-09    20:18:32
Idag har jag varit ute på en tur med fina Nina :) 
Vi började med att rida ut tillsammans med två andra hästar, i skritt och trav. När de var klara med sin tur tog jag och Nina en sväng på galopp-banan. I någorlunda lugn och sansad galopp. Vågar inte riktigt släppa iväg henne och det är inte direkt det hon behöver heller. Men lite fortare än ridhusgalopp tror jah det blev iaf ;) Hon skötte sig toppenbra! 


Efter att jag ridit Nina åkte jag och mamma till Collin. Det blev så klart en utritt i det fina vädret, mamma och Nicke följde med också. 
Men fyfan vad Collin är fjantig! Höll på att åka av i en jäkla fart när han for upp i luften och sen la in värsta bockserien. Men jag höll mig kvar! Fast lite intressant var det, för det knakade till ganska så ordentligt långt ner i ryggen, omkring bäckenet. Jag har haft problem en tid med att det känns som det har "suttit fast" omkring bäckenet. I höstas gick jag till en kiropraktor för att se om hon hittade något. Men nä. I efterhand har jag fått höra att hon inte är bra.. 
Så imorn, när ryggen fått vila, ska det blir himla kul att känna efter hur det känns! 
Bästa!

 2015-03-08    19:54:11
Idag, för 9 månader sen vaknade jag i Jimmys famn för allra första gången, och sen dess har jag varit fast! ❤️
Minna den helgen som att det vorre igår, bästa helgen i mitt liv.Julle ❤️

 2015-03-08    07:15:21

Första gången jag longerade och lösgalopperade julle var han som en bulldozer.  Det var fullfart från första stund och han lyssnade inte på mig för fem öre. 
På filmen nedan ser ni vårt 3dje träningstillfälle.
Han är så duktig! 

https://app.videofy.me/redirect/to_app?url=videos/9952374

Vårtecken!

 2015-03-07    20:02:55
Idag har jag sett ett riktigt fin vårtecken. Fast jag tyckte lite synd om den som var vaken i det här blåsvädret. 
Den satt på tröskeln när jag öppnade dörren. 

Eftersom att den skulle bli mos om den satt kvar där så flyttade jag den till krukan som står utanför dörren. 


Snart är sommaren äntligen här :) 

Föresten så åt jag en sån sjukt god kvällsmat idag. 
Är typ beroende av keso.. 

På rull igen

 2015-03-07    08:02:56


Bra när tekniken hänger med

 2015-03-06    20:55:39
Har försökt i en kvar nu att ladda upp ett inlägg med en film i. Men det vill sig inte! Kan inte ens spara inlägget i utkast. Vaaaarför!??

Tillägg, det här inlägget gick hur bra som helst att ladda upp..Veckan som passerat

 2015-03-06    17:50:13
Hej! 
Här har det ekat tomt de senaste dagarna. Livet har rullat på i sina vanliga takt, mer eller mindre. 
I måndags fick Collin massage. 
I tisdags gick jag, mamma, Collin och Nicke en långpromenad, 7-8km. 
I onsdags red Anna Collin!! Det var Anna som hjälpte med att rida Collin i somras och hade ridit honom några gånger innan det också. Hon är super duktig! Det bästa av allt är att hon ska börja rida Collin igen så fort hon kommer hem! Det ska bli så himla kul :) 
I torsdags filck Collin vila. 
Idag har jag småtrimmat honom över en sockerbit. Höger varv går super bra, vänster är lite svårare. Så nu står det hårdträning på schemat i fortsättningen. Ev ska vi åka på pnj på onsdag, men har inte riktigt bestämt det. Det är underbara Vänsta som har pnj och de brukar ha det ganska ofta så väntar kanske tills nästa gång så har vi hunnit tränat mer. Men samtidigt åker vi på pnj för att träna, så vi får se hur jag gör :) 

Helgen ska jag spendera hos Lotta så har inte riktigt bestämt hur Collin ska få motion ännu. En dag blir det longering iaf. 
Haha!

 2015-03-04    16:25:23


Vilket pass de blev!

 2015-03-02    20:25:28
Gokväll! 

Igår lastade jag och mamma in Collin i transporten och åkte till Stina. 
Ställde in honom i stallet där mamma började göra i ordning honom och jag fixade Nina. På schemat stod det uteritt, men det ändrade sig så fort vi kom utanför dörren. 
Det hade börjat regna, och det ökade på mer och mer. 
Så vi skyndade oss bort till ridhuset istället 
Mamma var så duktig! Vi började med att träna på skänkelvikningar, i både skritt och trav, mamman red samma väg som mig hela tiden. 
Sen hakade hon på Lillis i galoppen, för då hade jag blivit av med mina stigbyglar ;) 
Dom gjorde galoppombyten och sen hoppade dom även två små skutt hela själva!  Så duktiga så :D 

Haha, ang mina stigbyglar. Lillis kommer in o ridhuset, tar av täcket och utbrister förtvivlat att det inte satt några stigbyglar på sadeln. Snäll som jag är så fick hon ta dem jag hade. Hej beach-2015! ;) 
Idag har jag träningsvärk i magen och det känns hur bra som helst! 
Världens bästa Nina skötte sig toppen. 


Vackraste tjejen <3 


Nicke tycker till!

 2015-03-02    15:52:02
Full fart in genom dörren och sen rätt upp i soffan. Skönt att vara hemma efter en dag i stallet tycker Nicke ;) Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!