Grubblar

 2016-07-20    16:03:30

Just nu ligger jag i sängen och grubblar. Har börjat städat undan lite efter katterna men blir verklige helt slut för ingenting. Börjar tröttna ganska så ordentligt på det...
Men iaf! Det jag grubblar på är mina akvarium!
För över ett år sedan fick jag äntligen upp mitt stora akvarium på ca 350 L.
Men i vintrarna hände något och alla invånare förutom 1 fisk och räkorna dog.
Den ensamma fisken och räkorna levde i säkert minst 1 månad innan jag köpt nya fiskar. Strax efter det nya inköpet dog den gamla fisken och sen började de andra dö av också..
Nu har jag massa skräpsnöckor, räkor och 1 platy-yngel (vad jag kunna se).
Sen har jag ett 84liters med 3 kinesiska eldbukssalamandlar, undrar hur länge de har tänkt och levt för vi måste haft dem i minst 16 år nu.. Googlar man så står de att dem lever 10-15 år..

Så det jag grubblar på är om jag ska stänga ner det stora akvariumet helt, eller starta om det med nya fiskar eller om jag ska ta ur räkor och fisken och inreda det åt salamandrarna ist.

Det som kommer bli jobbigt med att tömma 350-liters akvariumet är att det är 50kg sand i det som ska ut.
Salamandrarna vill ha grus och inte sand.
Måste bestämma mig för något snarast för båda alvariumena behöver få sig en ordentligt rengöring. Men jag orkar inte riktigt..

Om lilla akvariumet ska bli kvar så ska det iaf få byta plats, nu åker kattklätterställningen ut så då får akvariumet tillbaka sin plats om det ska vara kvar. Där det står nu är inte optimalt då det ligger alldeles för mycket sol på det.

Att få somna nu vorre något...som grisen här bredvid mig..

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!